fbpx

Sibast Furniture lanserar hos Svenssons i Lammhult

I början av september lanserar danska Sibast Furniture sina möbler hos Svenssons i Lammhults fyra butiker i Malmö, Göteborg, Stockholm liksom Lammhult. Därmed påbörjar Sibast Furniture sitt äventyr hos de svenska möbelhandlarna. 

Pressmeddelande Sibast lancerar hos Svenssons

Anna Sibast, medgrundare av Sibast Furniture, säger: “Vi upplever idag ett ökat intresse för dansk möbeldesign och Sibast Furniture, och känner att vi nu hamnar i goda händer i Sverige hos Svenssons i Lammhult som har flera inspirerande möbelbutiker med ett spännande utbud från hela världen där Sibast produkter passar väl in.”

 

Sedan Sibast Furnitures re-lansering 2012 har det danska företaget intagit den globala marknaden med storm. Såväl kända möbelbutiker, bland annat Illums Bolighus i Köpenhamn, liksom världsberömda restauranger så som den tvåstjärniga Michelin-restaurangen Atera i New York har fallit för Sibast Furnitures formspråk samt kvalitet och tillhandahåller således möblerna i sina miljöer.
Sibast Furniture är mest kända för sin designklassiker matsalsstolen Sibast No8 som designades 1953. Idag erbjuder de dock ett utvidgat sortiment bestående av matsalsstolar, matsalsbord, en loungefåtölj samt ett sidobord.

 

Produkternas design kännetecknas av klassisk stilfullhet, hög kvalitet och dansk designhistoria. Varje möbel formges så att den talar för sig själv och ger ett visst uttryck, oavsett sammanhang. Samtliga produkter designas och tillverkas i Danmark. Möblerna är gjorda av högkvalitativ ek och blir nu tillgängliga för svenska konsumenter.

 

Victoria Carlsson, svensk agent för Sibast Furniture, säger: ”Bakgrunden till att jag blev svensk agent för Sibast Furniture är att jag fann Sibast No8 på Bukowskis och blev förälskad i stolens designuttryck. Tyvärr vann jag inte auktionen och det fanns inga återförsäljare av produkterna i Sverige, vilket gjorde att jag tog mig an uppdraget att lansera Sibast Furniture på den svenska marknaden. Det känns därför otroligt roligt att Sibast produkter nu blir tillgängliga för svenska privatkonsumenter.”

 

 

2017-09-07T08:39:58+00:00September 7th, 2017|Uncategorized|0 Comments
MENU
Sibast Furniture